Időpontfoglalás Belépés

Dióda Lézeres Szőrtelenítés

LASER PRO TRI-WAVE DIÓDA LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

A folyamatosan növekvő, kényelmes és gyors tartós szőrtelenítési igényre válaszul fejlesztették ki a forradalmian új LASER Pro Triwave dióda lézeres szőrtelenítő rendszert. Nagy teljesítményével és rövid illetve hosszú pulzus-képességével képes a bőr-és szőrszínek szélesebb skáláját kezelni. A szabadalmaztatott ChillTip érintésre aktivizálódó hűtőrendszer védi a dermist és maximális kényelmet nyújt kezelés közben, mindemellett a 10Hz-es ismétlési ráta gyors kezeléseket biztosít. A Laser Pro megbízható, hatékony és könnyen kezelhető. A nagy energiasűrűség a nagy nyílásmérettel, az állítható pulzushosszal és az agresszív hűtőrendszerrel biztosítják e gép páratlan eredményességét.

A dióda lézer technológiája:

A dióda lézeres szőrtelenítő technológia a fény és hő szelektív dinamikáján alapul. A lézer áthatol a bőr felületén és eléri a szőr gyökerét. A dióda lézeres készülék alapvetően 808 nm-es hullámhosszal dolgozik, mely hatékonyan célozza meg a szőrtüszőben lévő melanocitákat anélkül, hogy a környező szövetek és bőr károsodnának. A lézer fény elnyelődik a szőrszálban és szőrtüszőben lévő melaninban, és hővé alakul, így megnöveli a szőrtüsző hőmérsékletét. Mikor a hőmérséklet kellően magasra emelkedik, visszafordíthatatlanul károsul a szűrtüsző szerkezete, amely eltűnik a szőr természetes fiziológiai folyamatai során, így tartós szőrtelenítést érhetünk el.
Mindenféle szőrzetet és bőrtípust tudunk kezelni a Laser Pro Triwave sajátos technológiájának köszönhetően. Így nem jelenthet problémát a tartós szőrtelenítés legyen szó az ajakról, szakállról, hónaljról, mellről, bikini vonalról, vagy akár a kar-láb és hátszőrről.

Egyedülálló Triwave technológia 

A Laser Pro egyszerre három hullámhosszt alkalmazó, egyedi Tri-wave kezelőfejjel rendelkezik amely által kibocsájtott lézerfény mélyebbre jut a szövetekben, viszont nem nyelődik el a bőr melanin tartalmában, így a szőrszál pigment részecskéiben fókuszálódik, melynek következtében a szőrtüsző roncsolódik, majd 2-3 hét után kilökődik. A három hullámhossz egyszerre céloz meg különböző rétegeket, ezáltal 100%-ig garantált az eredmények megjelenése feljebb lévő vékonyabb és mélyen elhelyezkedő vastagabb szőrszálak esetében is!

Hullámhossz Szőr elhelyezkedés Szőrszín Bőrszín
755 Felszínen (1-2 mm mélyen) világos világos
808 Középen (2-3,5 mm mélyen) sötét világos + sötét
1064 Mélyen (3,5-4,5 mm mélyen) sötét sötét


Előnyei:

• Bármely I-VI. bőrtípus kezelése
• Bármely évszakban barnult bőrön is alkalmazható   (A IV-VI. bőrtípusba tartozók és a napbarnított bőrűek a legjobban dióda lézerrel kezelhetőek)
• világos szőrszín esetén is kiválóan alkalmazható
• rövid kezelési idő, nincs felépülési idő
• nincs diszkomfort érzés, fájdalom
• szabadalmaztatott bőrhűtés
• nem károsítja a bőrt és környező szöveteket
• FDA minősítéssel rendelkező készülék
• Páratlanul biztonságos
• Hatása klinikailag bizonyított 
• Egyedülálló Tri-wave kezelőfej 
• Garantált eredmény

Kezelés előtti/utáni tudnivalók

A lézeres szőrtelenítés csak úgy működik, ha szőr van jelen a szőrtüszőben. Emiatt az olyan szőrtelenítési módszerek melyek eltávolítják a szőrtüszőből a szőrszálat - gyantázás, epilálás, csipeszek - nem javasoltak a lézeres kezelések alatt. A szőrszálak színtelenítése szintén tilos, hiszen kivonja a pigmenteket a szőrszálakból és a lézeres kezelés hatástalan lesz. A borotvával történő szőrtelenítés a legideálisabb választás erre az időszakra. 

A lézeres szőrtelenítésre minden esetben úgy kell érkezni, hogy a kezelendő felületen a szőrszálak néhány milliméter hosszúak! 

A napozást, erős napsugárzást és szoláriumozást a kezelés előtt és után legalább két hétig kerülni kell. Magas fényvédő tartalmú krém (minimum SPF 30) használata szükséges a kezelt területen legalább 1 hónapig. 
A kezelést követő órákban az adott területen enyhe bőrpír, ödéma jelentkezhet. Érzékeny bőr esetén nyugtató krém, hűtő borogatás javasolt.

A lézeres szőrtelenítés utáni 7-10 napban az elhalt szőrszálak maguktól kihullnak, melynek folyamatát semmilyen módon ne sürgessük.

Ősz szőrszálakra és a fehér pihés szálakra sajnos nem alkalmazható a lézeres kezelés a melanin (festékanyag) hiánya miatt. 

A kezelés menete:

- A lézeres szőrtelenítést egy személyes konzultáció előzi meg, részletes felvilágosítást adunk a kezelés menetéről, átbeszéljük a vendég problémáját, így az egyeztetett információk alapján garantáltan a lehető leghatékonyabb módon tudjuk szőrteleníteni a kívánt területet.
- A lézeres szőrtelenítésre minden esetben úgy kell érkezni, hogy a kezelendő felületen a szőrszálak néhány milliméter hosszúak! Ezért 2 nappal a kezelés előtt leborotváltatjuk a kezelni kívánt területet.

-  Ezután maga a lézeres szőrtelenítési kezelés következik, amely során a vendég bőr és szőrtípusának megfelelően beállítjuk a lézer paramétereit, letisztítjuk a szőrteleníteni kívánt területet, hűtést alkalmazunk. A kezelő és a páciens is felhelyezi a védőszemüveget (a szemölcsöket, anyajegyeket, tetoválásokat letakarjuk).

-A folyamat során a kiválasztott, megfelelő hullámhosszú lézerenergiát a leadott impulzusokon keresztül a szőrszál a szőrtüszőbe vezeti, az aktív szőrtüszők melanin tartalma elnyeli a lézerfényt. 
-A kezelést követően a bőrfelületet nyugtató géllel hűtjük, arcon végzett kezelés esetén fényvédővel ápoljuk a bőrt.


Mennyi időt vesz igénybe a kezelés? 

A szőrtelenítő kezelés időtartama a kezelendő terület nagyságától függően kb. 20-60 percet vesz igénybe.

Hány alkalom, mennyi idő egy kezeléssorozat?

Mivel a szőr növekedési ciklusa testtájanként, egyénenként különböző, így általában eltérő számú 4-8 alkalomra van szükség a tökéletesen sima és hosszú távú bőrfelület eléréséhez. A kezelést 6-8 későbbiekben 12 hetente végezzük el. (Szőrtípustól függően.)
A lézerrendszer egyetlen kezelés során a szőrt 10-40 %-kal csökkenti, három kezelés 30-70 %-kal, és a további ismételt kezelések akár 90 %-kal. Célszerű ez eredményeket évente egy utókezeléssel fenntartani.

Tartós vagy végleges?

Bár sok forgalmazó, illetve szalon és klinika állítja, hogy a dióda lézeres szőrtelenítés végleges szőrtelenséget eredményez, ám nincs olyan megfelelő minőségű és szintű klinikai tanulmány amely alátámasztaná az élethossz végéig tartó szőrtelenséget. 
A dióda lézeres szőrtelenítés tartós szőrtelenséget eredményez, az elkövetkezendő 6-8 évre a megfelelő kezelés sorozat mellett. Az évente végzett fenntartó kezelésekkel a 6-8 év kitoltható és a szőrtelenség állapota fenntartható, ily módon lehet szinte "végleges" szőrtelenséget elérni. Egy kezeléssorozat után azonban, utókezelések nélkül ez az eredmény fenntarthatatlan.